Grekisk sallad med kyckling & fetaost
2 portioner / 1 stor portion
Ingridienser:
2 tomater
lite mindre än en halv gurka
½ rödlök
soltorkade tomater
150 g Fontana Fetaost
½ lime
1 vitlöksklyfta
1 kycklingfile
olja
salt
peppar
Gör såhär:
Stek kycklingfilén & krydda med salt och peppar, när kycklingen har fått en jämn stekyta så häller du i ca ½ dl vatten, lägg på lock och låt kycklingen stekas till den har fått en gyllenbrun färg, vänd kycklingen när du tycker att den verkar klar på en sida. Lägg kyclingen åt sidan och låt svalna.
Skölj och hacka tomaterna. Skölj gurkan och skär den i tunna trekanter. Skala löken och skiva den, sedan delar du den på mitten och "smular" i den i skålen. Ta så många soltorkade tomater du vill ha och skiva dom. Ta fetaosten och skär den i kuber, smula sedan sönder kuberna ner i salladen.
Ta kycklingfilén och skär den i så stora bitar du vill ha, (ett tips är att inte sköra för stora bitar för det tar över smaken)
Ta limen och skär den mitt itu. Pressa ut saften över salladen. Ta vitlöken och pressa den med en vitlökspress ner i salladen. Sedan häller du olja från burken av de soltorkade tomaterna över allting så mycket du vill ha. Om inte oljan från de soltorkade tomaterna räcker så kan du hälla på vanlig olivolja. Sen för att salladen inte ska bli så klibbig så häll lite vatten över hela salladen. Krydda salt och peppar i önskad mängd och rör om med salladsbestick.
Voíla! en nyttig grekisk sallad... varsågod och ät.
Serveras helst i djupa tallrikar.
Puss&Kram
Camille Josephine Kerstin Margareta
MUMS i like !